AcasăDiverseData la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024

Data la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024

publicitate

Data la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024 sau la Poștă: Ce Trebuie să Știe Pensionarii

Data la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024. Pe măsură ce luna iulie se apropie, pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare să primească pensiile. Pentru cei care primesc pensiile pe card, există vești bune: aceștia vor primi banii mai devreme decât de obicei, în data de 12 iulie. Motivul este simplu: 13 și 14 iulie sunt zile de weekend, astfel încât Casa de Pensii a decis să vireze banii pe 12 iulie, pentru a evita eventualele întârzieri.

Beneficiile Pensiilor Virate pe Card în Iulie 2024

Pentru jumătate dintre pensionarii din România, aproximativ 2.500.000 de persoane, care primesc pensiile pe card, acest avans de câteva zile reprezintă un avantaj major. Printre beneficiile primirii pensiei pe card se numără:

publicitate
 • Acces Rapid și Simplu: Fără a mai depinde de vizita poștașului sau de deplasarea la oficiul poștal, pensionarii pot accesa instantaneu fondurile de la orice bancomat sau punct de plată.
 • Securitate Sporită: Riscul de a pierde banii este minimizat, deoarece fondurile sunt stocate electronic.
 • Comoditate: Pensionarii pot efectua plăți pentru facturi, cumpărături și alte cheltuieli direct cu cardul, evitând manipularea numerarului.

Cum se Obține Pensia pe Card

Pentru a beneficia de pensia virată pe card, pensionarii trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

publicitate
 1. Deschiderea Contului: Pensionarii trebuie să deschidă un cont curent personal la o bancă. Acest lucru poate fi realizat personal sau de către un reprezentant legal sau mandatar. Data la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024.
 2. Depunerea Cererii: După deschiderea contului, pensionarul trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii, însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste documente pot fi trimise și prin poștă.
 3. Confirmarea și Activarea: După verificarea și aprobarea cererii, pensia va fi virată automat în contul nou deschis.

Probleme Frecvent Întâmpinate de Pensionari in 2024

Deși beneficiile sunt evidente, pensionarii din România se confruntă și cu diverse probleme în ceea ce privește primirea pensiilor:

publicitate
 • Întârzieri în Plata Pensiilor: Probleme administrative sau logistice pot duce la întârzieri semnificative, afectând grav bugetul personal al pensionarilor.
 • Pensie Neridicată la Timp: Cei care își primesc banii prin poștă se confruntă adesea cu întârzieri cauzate de absența poștașilor în anumite zone rurale.
 • Probleme Tehnice: Blocarea cardului, defectarea bancomatelor sau probleme cu rețelele bancare pot împiedica accesul la bani.
 • Informații Incomplete: Pensionarii pot primi informații contradictorii sau incomplete despre recalcularea pensiilor sau despre datele de plată.
 • Acces Limitat la Servicii Bancare: În zonele rurale sau izolate, accesul la bancomate și sucursale bancare poate fi dificil, complicând și mai mult situația pensionarilor.

Recalcularea Pensiilor în 2024: Ce Este de Știut

Data la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024. În plus față de veștile bune privind data de virare a pensiilor, pensionarii trebuie să fie informați și despre procesul de recalculare a pensiilor, care este în desfășurare. În prezent, Casele de Pensii recalculază pensiile pentru 5.000.000 de persoane, dintre care 3.000.000 vor beneficia de o majorare. Restul pensiilor vor rămâne la valoarea actuală, deoarece legislația prevede că nicio pensie nu va fi diminuată în urma recalculării.

publicitate

Formula de Recalculare a Pensiilor în 2024

Formula de recalculare implică multiplicarea Valorii Punctului de Referință (VPR) de 81 lei cu numărul de puncte obținute, care includ contributivitatea, stabilitatea și perioadele asimilate necontributive (de exemplu, anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate).

publicitate

Punctele de stabilitate sunt acordate astfel:

 • 0,50 puncte/an pentru anii munciți în intervalul 26 – 30 ani
 • 0,75 puncte/an pentru anii munciți în intervalul 31 – 35 ani
 • 1 punct pentru fiecare an muncit peste 35 de ani

Data Când Intră Pensia pe Card sau la Poștă în 2024

 1. Ianuarie 2024: Pensia se va primi pe card în ziua de 12 Ianuarie.
 2. Februarie 2024: Pensia va fi disponibilă la poștă pe 12 Februarie.
 3. Martie 2024: Pensionarii își vor primi banii pe card pe 12 Martie.
 4. Aprilie 2024: Fondurile de pensie vor fi distribuite la poștă pe 12 Aprilie.
 5. Mai 2024: Pensia va fi virată în cont pe data de 13 Mai. Data la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024.
 6. Iunie 2024: Pensionarii pot ridica pensia de la poștă pe 12 Iunie.
 7. Iulie 2024: Banii de pensie vor intra pe card în ziua de 12 Iulie.
 8. August 2024: Fondurile de pensie vor fi disponibile la poștă pe 12 August.
 9. Septembrie 2024: Pensia se va vira în contul bancar pe 12 Septembrie.
 10. Octombrie 2024: Pensionarii vor primi pensia prin poștă pe 14 Octombrie.
 11. Noiembrie 2024: Banii de pensie vor fi disponibili pe card în data de 12 Noiembrie.
 12. Decembrie 2024: Pensionarii își vor primi fondurile la poștă pe 12 Decembrie.

Lista Bancilor unde Poți Primi Pensia pe Card în România

Pensionarii din România pot alege să-și primească pensia într-un cont bancar deschis la diverse instituții financiare. Iată principalele bănci unde pensionarii își pot primi pensiile:

 1. Banca Comercială Română (BCR)
 2. Banca Transilvania (BT)
 3. BRD – Groupe Société Générale
 4. Raiffeisen Bank
 5. CEC Bank
 6. ING Bank
 7. Alpha Bank
 8. UniCredit Bank
 9. OTP Bank
 10. Libra Internet Bank
 11. Banca Românească
 12. First Bank

Pașii pentru a Deschide un Cont Bancar pentru Primirea Pensiei

 1. Alegerea Băncii: Pensionarii trebuie să aleagă banca potrivită nevoilor lor, ținând cont de proximitatea sucursalelor, comisioanele percepute și facilitățile oferite.
 2. Deschiderea Contului: Pensionarul trebuie să se prezinte la sucursala băncii alese, având asupra sa un act de identitate și, în funcție de cerințele băncii, alte documente justificative.
 3. Depunerea Cererii la Casa de Pensii: După deschiderea contului, pensionarul trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii, însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste acte pot fi trimise și prin poștă, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Data la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024.
 4. Confirmarea și Activarea Contului: După verificarea și aprobarea cererii, pensia va fi virată automat în contul nou deschis.

Concluzii despre Data Când Intră Pensia pe Card în Iulie 2024

Primirea pensiei pe card la data de 12 iulie reprezintă o veste excelentă pentru pensionarii din România. Această modificare logistică simplifică accesul la fonduri și aduce un confort suplimentar pentru cei care își gestionează finanțele electronic. În plus, procesul de recalculare a pensiilor promite creșteri semnificative pentru mulți pensionari, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora.

Totuși, este crucial ca autoritățile să îmbunătățească procesele administrative și logistice pentru a minimiza întârzierile și problemele tehnice. O atenție sporită la nevoile pensionarilor, în special celor din zonele rurale sau izolate, poate contribui semnificativ la creșterea satisfacției și la asigurarea unei bătrâneți mai liniștite și mai sigure. Data la Care Intră Pensia pe Card în Iulie 2024.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Date de contact recente

Contacte populare