AcasăBanciCod SWIFT Banca Transilvania - BIC

Cod SWIFT Banca Transilvania – BIC

publicitate

COD SWIFT/BIC Banca Transilvania. Tot ce trebuie să știți despre codul Swift si transferuri internationale de bani

Cod Swift Banca Transilvania. Banca Transilvania este una dintre cele mai mari și mai respectate bănci din România. Este parte adintr-un conglomerat bancar de renume mondial, și oferă o gamă variată de servicii financiare pentru clienții săi. Pentru a facilita tranzacțiile internaționale, Banca Transilvania utilizează un cod SWIFT/BIC specific, BTRLRO22. În acest articol, vom explora detaliat ce este un cod SWIFT/BIC, cum funcționează, și cum puteți folosi codul BTRLRO22 pentru a efectua tranzacții sigure și eficiente cu Banca Transilvania.

Ce este un cod SWIFT/BIC?

Codul SWIFT/BIC (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication/Business Identifier Code) este un cod alfanumeric unic folosit pentru identificarea precisă a unei instituții financiare în tranzacțiile internaționale. Acest cod este esențial pentru a asigura transferuri de bani rapide și sigure între bănci din întreaga lume. Codul SWIFT/BIC este un standard global și este recunoscut pe scară largă în industria bancară.

publicitate

Codul SWIFT/BIC Banca Transilvania

Codul SWIFT/BIC al Banca Transilvania este BTRLRO22. Acest cod este esențial pentru a efectua tranzacții internaționale către sau de la banca. Fiecare bancă are propriul său cod SWIFT/BIC unic, iar Banca Transilvania nu face excepție. BTRLRO22 este format din șase caractere alfanumerice, care includ următoarele informații:

publicitate
 • (primele trei litere): Aceasta reprezintă abrevierea numelui băncii, adică „Banca Transilvania”.
 • RO (următoarele două litere): Aceste două litere reprezintă codul de țară al României.
 • BU (ultimele două litere): Aceste două litere reprezintă sucursala sau sediul specific al Banca Transilvania la care se referă codul.

Deci, BTRLRO22 este o reprezentare concisă și precisă a băncii Banca Transilvania din România, ceea ce face tranzacțiile internaționale mai ușoare și mai eficiente.

publicitate

Cum funcționează un cod SWIFT/BIC?

Codurile SWIFT/BIC sunt esențiale în tranzacțiile internaționale, deoarece permit băncilor să identifice corect destinatarul sau expeditorul fondurilor. Acest lucru asigură că banii ajung la locul potrivit și într-un timp rezonabil. Iată cum funcționează un cod SWIFT/BIC într-o tranzacție internațională:

publicitate
 1. Inițierea tranzacției: Când doriți să efectuați o tranzacție internațională către Banca Transilvania sau de la Banca Transilvania , veți furniza băncii dvs. toate informațiile relevante, inclusiv codul SWIFT/BIC al bancii (BTRLRO22).
 2. Verificarea codului SWIFT/BIC: Banca dvs. va verifica corectitudinea și validitatea codului SWIFT/BIC Banca Transilvania pentru a se asigura că tranzacția poate fi procesată.
 3. Rutarea tranzacției: Cu ajutorul codului SWIFT/BIC, banca dvs. va identifica Banca Transilvania ca destinatarul sau expeditorul fondurilor. Apoi, tranzacția va fi rutată către Banca Transilvania sau către banca intermediară corespunzătoare, dacă este necesar.
 4. Procesarea tranzacției: Banca Transilvania sau banca intermediară va procesa tranzacția în conformitate cu instrucțiunile dvs. Banca va credita sau debita contul corespunzător în funcție de natura tranzacției.
 5. Confirmarea tranzacției: Odată ce tranzacția este procesată cu succes, veți primi o confirmare a acesteia, iar banca Banca Transilvania va actualiza soldul contului dvs. în consecință.

Codul SWIFT/BIC Banca Transilvania (BTRLRO22) este astfel un element crucial în asigurarea unei comunicări fără erori între bănci în cadrul tranzacțiilor internaționale.

publicitate

Unde puteți găsi codul SWIFT/BIC Banca Transilvania?

Codul SWIFT/BIC al Banca Transilvania (BTRLRO22) este disponibil în mai multe locuri:

 1. Site-ul web Banca Transilvania: Puteți găsi codul SWIFT/BIC Banca Transilvania pe site-ul oficial al băncii, în secțiunea dedicată informațiilor de contact sau în detaliile contului dvs. bancar online.
 2. Declarațiile de cont: Codul SWIFT/BIC este adesea inclus în declarațiile de cont pe care le primiți de la Banca Transilvania . Acest lucru vă permite să îl aveți la îndemână în cazul în care aveți nevoie să efectuați tranzacții internaționale.
 3. Contactând Banca Transilvania: Dacă nu puteți găsi codul SWIFT/BIC în documentele sau online, puteți contacta Banca Transilvania prin intermediul serviciului lor de relații cu clienții pentru a obține informații actualizate.

Când este necesar codul SWIFT/BIC Banca Transilvania?

Codul SWIFT/BIC Banca Transilvania este necesar în următoarele situații:

 1. Transferuri internaționale: Dacă doriți să efectuați transferuri de bani către sau de la Banca Transilvania dintr-o altă țară, veți avea nevoie de codul SWIFT/BIC pentru a identifica corect banca.
 2. Plăți internaționale: Atunci când efectuați plăți pentru bunuri sau servicii către sau de la Banca Transilvania din străinătate, furnizorii sau clienții pot solicita codul SWIFT/BIC pentru a efectua tranzacția.
 3. Investiții internaționale: Dacă doriți să investiți în România și aveți nevoie să efectuați transferuri către sau de la Banca Transilvania, codul SWIFT/BIC va fi esențial pentru a finaliza aceste tranzacții.
 4. Recepționarea transferurilor internaționale: Pentru a primi transferuri de bani din străinătate în contul Banca Transilvania, veți furniza codul SWIFT/BIC expeditorului pentru a facilita transferul.

Concluzie despre Cod SWIFT Banca Transilvania

Codul SWIFT/BIC Banca Transilvania (BTRLRO22) este un element cheie în efectuarea tranzacțiilor internaționale cu Banca. Acest cod unic permite băncilor din întreaga lume să identifice Banca Transilvania într-un mod precis și eficient, asigurând astfel că fondurile ajung la destinația corectă. Pentru a efectua tranzacții internaționale cu Banca Transilvania sau pentru a primi transferuri de bani din străinătate, trebuie să cunoașteți și să utilizați codul SWIFT/BIC Banca Transilvania. Acesta este un instrument esențial pentru navigarea în lumea financiară globală și pentru gestionarea eficientă a tranzacțiilor internaționale.

Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Date de contact recente

Contacte populare