Realizare site
AcasăBanciCod SWIFT Patria Bank - BIC

Cod SWIFT Patria Bank – BIC

COD SWIFT/BIC Patria Bank. Tot ce trebuie să știți despre codul Swift si transferuri internationale de bani

Cod Swift Patria Bank. Patria Bank este una dintre cele mai mari și mai respectate bănci din România. Este parte adintr-un conglomerat bancar de renume mondial, și oferă o gamă variată de servicii financiare pentru clienții săi. Pentru a facilita tranzacțiile internaționale, Patria Bank utilizează un cod SWIFT/BIC specific, CARPRO22. În acest articol, vom explora detaliat ce este un cod SWIFT/BIC, cum funcționează, și cum puteți folosi codul CARPRO22 pentru a efectua tranzacții sigure și eficiente cu Patria Bank.

Ce este un cod SWIFT/BIC?

Codul SWIFT/BIC (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication/Business Identifier Code) este un cod alfanumeric unic folosit pentru identificarea precisă a unei instituții financiare în tranzacțiile internaționale. Acest cod este esențial pentru a asigura transferuri de bani rapide și sigure între bănci din întreaga lume. Codul SWIFT/BIC este un standard global și este recunoscut pe scară largă în industria bancară.

Codul SWIFT/BIC Patria Bank

Codul SWIFT/BIC al Patria Bank este CARPRO22. Acest cod este esențial pentru a efectua tranzacții internaționale către sau de la banca. Fiecare bancă are propriul său cod SWIFT/BIC unic, iar Patria Bank nu face excepție. CARPRO22 este format din șase caractere alfanumerice, care includ următoarele informații:

 • (primele trei litere): Aceasta reprezintă abrevierea numelui băncii, adică „Patria Bank”.
 • RO (următoarele două litere): Aceste două litere reprezintă codul de țară al României.
 • BU (ultimele două litere): Aceste două litere reprezintă sucursala sau sediul specific al Patria Bank la care se referă codul.

Deci, CARPRO22 este o reprezentare concisă și precisă a băncii Patria Bank din România, ceea ce face tranzacțiile internaționale mai ușoare și mai eficiente.

Cum funcționează un cod SWIFT/BIC?

Codurile SWIFT/BIC sunt esențiale în tranzacțiile internaționale, deoarece permit băncilor să identifice corect destinatarul sau expeditorul fondurilor. Acest lucru asigură că banii ajung la locul potrivit și într-un timp rezonabil. Iată cum funcționează un cod SWIFT/BIC într-o tranzacție internațională:

 1. Inițierea tranzacției: Când doriți să efectuați o tranzacție internațională către Patria Bank sau de la Patria Bank , veți furniza băncii dvs. toate informațiile relevante, inclusiv codul SWIFT/BIC al bancii (CARPRO22).
 2. Verificarea codului SWIFT/BIC: Banca dvs. va verifica corectitudinea și validitatea codului SWIFT/BIC Patria Bank pentru a se asigura că tranzacția poate fi procesată.
 3. Rutarea tranzacției: Cu ajutorul codului SWIFT/BIC, banca dvs. va identifica Patria Bank ca destinatarul sau expeditorul fondurilor. Apoi, tranzacția va fi rutată către Patria Bank sau către banca intermediară corespunzătoare, dacă este necesar.
 4. Procesarea tranzacției: Patria Bank sau banca intermediară va procesa tranzacția în conformitate cu instrucțiunile dvs. Banca va credita sau debita contul corespunzător în funcție de natura tranzacției.
 5. Confirmarea tranzacției: Odată ce tranzacția este procesată cu succes, veți primi o confirmare a acesteia, iar banca Patria Bank va actualiza soldul contului dvs. în consecință.

Codul SWIFT/BIC Patria Bank (CARPRO22) este astfel un element crucial în asigurarea unei comunicări fără erori între bănci în cadrul tranzacțiilor internaționale.

Unde puteți găsi codul SWIFT/BIC Patria Bank?

Codul SWIFT/BIC al Patria Bank (CARPRO22) este disponibil în mai multe locuri:

 1. Site-ul web Patria Bank: Puteți găsi codul SWIFT/BIC Patria Bank pe site-ul oficial al băncii, în secțiunea dedicată informațiilor de contact sau în detaliile contului dvs. bancar online.
 2. Declarațiile de cont: Codul SWIFT/BIC este adesea inclus în declarațiile de cont pe care le primiți de la Patria Bank . Acest lucru vă permite să îl aveți la îndemână în cazul în care aveți nevoie să efectuați tranzacții internaționale.
 3. Contactând Patria Bank: Dacă nu puteți găsi codul SWIFT/BIC în documentele sau online, puteți contacta Patria Bank prin intermediul serviciului lor de relații cu clienții pentru a obține informații actualizate.

Când este necesar codul SWIFT/BIC Patria Bank?

Codul SWIFT/BIC Patria Bank este necesar în următoarele situații:

 1. Transferuri internaționale: Dacă doriți să efectuați transferuri de bani către sau de la Patria Bank dintr-o altă țară, veți avea nevoie de codul SWIFT/BIC pentru a identifica corect banca.
 2. Plăți internaționale: Atunci când efectuați plăți pentru bunuri sau servicii către sau de la Patria Bank din străinătate, furnizorii sau clienții pot solicita codul SWIFT/BIC pentru a efectua tranzacția.
 3. Investiții internaționale: Dacă doriți să investiți în România și aveți nevoie să efectuați transferuri către sau de la Patria Bank, codul SWIFT/BIC va fi esențial pentru a finaliza aceste tranzacții.
 4. Recepționarea transferurilor internaționale: Pentru a primi transferuri de bani din străinătate în contul Patria Bank, veți furniza codul SWIFT/BIC expeditorului pentru a facilita transferul.

Concluzie despre Cod SWIFT Patria Bank

Codul SWIFT/BIC Patria Bank (CARPRO22) este un element cheie în efectuarea tranzacțiilor internaționale cu Banca. Acest cod unic permite băncilor din întreaga lume să identifice Patria Bank într-un mod precis și eficient, asigurând astfel că fondurile ajung la destinația corectă. Pentru a efectua tranzacții internaționale cu Patria Bank sau pentru a primi transferuri de bani din străinătate, trebuie să cunoașteți și să utilizați codul SWIFT/BIC Patria Bank. Acesta este un instrument esențial pentru navigarea în lumea financiară globală și pentru gestionarea eficientă a tranzacțiilor internaționale.

Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Date de contact recente

Contacte populare